Кадиев учреди "Нормална държава" и започва борба срещу системата

14:31, 12 юни 16 / Политика 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият депутат от БСП Георги Кадиев учреди партията си "Нормална държава", предаде репортер на София Topnovini.bg.  Той беше избран за председател на партията, а около 520 членове избраха своя Изпълнителен съвет.

"Един ден ще сме достатъчно многобройни да променим системата", заяви Кадиев пред членовете партийните членове.

"Нормална държава е партия на онеправданите срещу оправданите, от нашите съдилища и прокурори, безнаказаните, които години наред превърщат държавата ни в отвратително място за живеене", каза Георги Кадиев и допълни, че няма да има никакви преговори с партии, за които се смята, че са част от модела "Пеевски".

Мотото на новия политически проект ще бъде „Всичко отначало” , а партията иска борба с корупцията, справяне с демографската криза, по-добро образованието и здравеопазване, промяна на данъчното законодателство, каквито са основните пунктове и на други новоучредени партии и организации.

Трите основни цели на "Нормална държава" ще бъдат възстановяването на държавността, изграждане на средна класа, която да задвижи българската икономика, както и връщането на българите от чужбина.

"Една трета от българските деца получиха двойки на матурите по математика, това е двойка на цялото ни общество, на целия ни преход за последните 26 години", коментира Кадиев и постави акцента върху нуждата от по-качествено образование. Той се обяви и за по-достъпно здравеопазване, като постави и риторичния въпрос дали някой в залата мисли, че ако има нужда ще му бъдат преляти близо 80 банки кръв, както на Димитър Желязков - Очите, който беше прострелян преди дни в Слънчев бряг

На коментарите в общественото пространство защо е необходима още една партия, Кадиев отговори, че при това качество на партиите в България и 4000 партии няма да са достатъчни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама