Лидер на ДСБ съди кметска администрация

15:23, 12 юни 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на "Демократи за силна България" и общински съветник в Благоевград Калоян Ханджийски съди кметската администрация заради отказ от обществена информация.

Делото е насрочено на 30 юни в Административен съд. 

Неотдавна Калоян Ханджийски поиска официално разсекретяване на договора между Общината и управата на цигареното дружество в Благоевград за отдаване без търг или конкурс на 28 обекта, предимно в ЦГЧ, в полза на "Лавка". 

Договорът е от 2012 година. До подписването му се стигна след гласуване на предишния Общински съвет.

"Кметът Атанас Камбитов отказва да ми предостви копие от документа с мотив, че по време на сключване на сделката, не съм бил общински съветник. Това буди недоумение и е срещу правото на гражданите да бъдат информирани за решенията на кмета и неговия екип. За мен е известна причината защо този договор не става обществено достояние. И без да си юрист е видно, че е нарушен грубо Законът за обществените поръчки. Не е обявен търг. Не е изпълнено изцяло решението на бившия ОбС. Затова заведох делото. Лавките са отдадени за срок от 10 години, при това за смешната сума от 300 000 лева. Това е под 90 лева на будка в централна градска част. Лично аз познавам бизнесмени, които плащат по 800 лева наем за подобни търговски обекти в общинската хазна", коментира лидерът на ДСБ Калоян Ханджийски.

Отделно от административното дело, Ханджийски е сезирал и прокуратурата в Благоевград. Очаква произнасяне по преписката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама