Плажът на Иракли е свободен за ползване, табелите от 36 лв. са на съседния

17:22, 12 юни 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверка на плажа Иракли е разпоредена от министъра на туризма Николина Ангелкова, след като беше разпространена информация в публичното пространство, че там се събират пари от туристите за ползване на чадър и шезлонг, съобщиха от туристическото ведомство.

Представители на Министерството на туризма са направили оглед на плажната ивица на 12 юни, неделя. Те са констатирали, че няма поставени плажни принадлежности и не се събират такси от туристите на Иракли.

Разпространените снимки с табели с цени не са разположени на Иракли, а на плаж Вая, който е в близост до него, показва докладът на служителите на министерството. Ивицата там е отдадена под наем и има одобрена схема за поставяне на плажни принадлежности.

Туристите плащат за 6 лева за брой чадър и шезлонг на плаж Вая. Цената с включена храна и напитки скача на 36 лева.

Плажната ивица ще бъде заснета, за да се установи дали се спазва одобрената схема за поставяне на плажни принадлежности и дали са осигурени 50% свободна зона за туристите, но на място има поставени не повече от 25 чадъра.

От министерството припомнят, че Иракли е отделен като плаж за природосъобразен туризъм и на него се забранява всякаква търговска дейност, като ивицата не се отдава на концесия и/или под наем, съгласно приетите промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. За безопасността на туристите там има осигурени от държавата спасители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама