Мъж задигнал с каруца 38 шумоизолиращи платна от Северната скоростна тангента

17:50, 12 юни 16 25 420 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
38 шумозащитни пана на стойност над 5000 лева са откраднати от новоизградената Северна скоростна тангента на околовръстния път в София. Щетите за държавата са близо 7000 лева. За кражбата е задържан криминално проявен 26-годишен мъж, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ и от пресцентъра на МВР.

Панелите са демонтирани в края на тази седмица. Те са изнесени от мястото с каруца. Задържаният мъж е регистриран в полицията за хулиганство и други кражби. Той е обяснил, че е имал намерение да предаде панелите в пункт за вторични суровини.

Образувано е досъдебно производство по случая, като се установява съпричастност и на други лица.

Шумоизолиращите платна са обект на кражба за първи път. През последните години са извършвани посегателства върху птицезащитни мрежи, мантинели, пътни знаци и табели. Това заяви шефът на пътната агенция инж. Лазар Лазаров по време на брифинг от мястото на престъплението.

По неговите думи тези кражби са нанесли щети за милиони левове на държавата. Над 25 хил. лева са загубите за тази година до момента от подобни кражби. През 2015 г. държавата е била ощетена с над 1,5 млн. лева от откраднати 1 км мантинели и над 500 знака. През 2014 г. са откраднати около 5 км еластични огради, които са на стойност близо половин милион лева.

„За съжаление, продължават кражбите на съоръжения на пътя. И ако в случая става дума за шумозащитни пана, то често се крадат мантинели и знаци, които престъпления могат до доведат до фатален край при инциденти", каза Лазаров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама