Парламентарният шеф на Косово с делегация в Банско

17:50, 12 юни 16 / Политика 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Банско Георги Икономов прие делегация от Косово, водена от председателя на Народното събрание там Кадри Весели. 

"Банско е не само зимен курорт, а и вече се утвърждава като летен. Увеличават се туристите от Косово, което е добър атестат за нас, след като нямаме целенасочена реклама в тази Балканска държава. Планираме за в бъдеще да присъстваме на туристическите борси, организирани в Прищина, защото нашата цел е да презентираме курорта, така че да увеличаваме туристите. Ние не познаваме Косово като страна и трябва да засилим контактите между нашите държави, за да подобрим туристопотока и в двете посоки", изтъкна кметът Икономов по време на срещата, на която бяха обсъдени постиженията на Банско в сферата на туризма, развитието му като целогодишен курорт и излизането му на световната сцена.

"Ще направя всичко възможно да обменим опит между Косово и Банско в областта на туризма. Този регион е едно прекрасно място за активна почивка. Вашият град е великолепен. Аз се гордея с него, гордейте се и вие", заяви председателят на народното събрание на Косово.

Кадри Весели покани общинарите от Банско да участват в бизнес форум в Косово, който ще се проведе тази есента. От българска страна в него ще се включат представители на националната и местната власт, бизнеса и туризма. Целта му е представянето на българските туристически дестинации на косовския пазар и затвърждаването на добрите отношения между двете държави.

В знак на уважение и добросъседство кметът Икономов връчи на своя гост почетния знак на община Банско, който пък от своя страна му подари символа на Прищина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама