Повече катастрофи и пострадали от началото на годината в област Добрич

18:04, 12 юни 16 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Влошаване на обстановката по пътищата в област Добрич сочи подготвен от сектор „Пътна полиция“ анализ на състоянието на пътно-транспортния травматизъм през първите пет месеца на настоящата година. През този период на територията на  областта са настъпили 55 тежки пътно-транспортни произшествия, при които са загинали девет и са ранени 64 участници в движението.

В сравнение със същия период на 2015 г. има увеличение на тежките пътно-транспортни произшествия с три, на убитите – с един и на ранените – с трима, съобщи началникът на сектора "Пътна полиция" при Областната дирекция на МВР комисар Жулиян Минев.

При тежки пътни произшествия през първите пет месеца на годината са ранени две деца – едно като пътник и едно – като водач на превозно средство.

Във връзка с предстоящите летни и ваканционни дни и с цел планиране на превантивни мерки за безопасността на движението по пътищата, от сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР – Добрич е изготвен анализ за състоянието  на пътно-транспортния травматизъм през периода 1 юни – 30 септември 2015 г.На територията на областта са регистрирани 60 пътни транспортни произшествия, при които са загинали петима и са ранени 67 души. В сравнение със същия период на 2014 година тежките катастрофи са били със седем по-малко, загиналите с двама по-малко, а ранените – с 19 по-малко.

От загиналите през четирите летни месеца на 2015 г. при тежки пътни инциденти петима участници в движението по пътищата, четирима са шофьори , а един е пешеходец. През същия период на 2015 г. няма загинали деца по пътищата в региона, но са били ранени осем деца. От тях две деца са били пътници в автомобили, четири – като пешеходци, а две – като водачи на превозни средства. 50 на сто от ранените деца през летните месеци на 2015 г. са били пешеходци. 

Под 6 години е било едно ранено дете, като пешеходец. От 10 до 14-годишна  възраст – едно като водач на моторно превозно средство, едно като пътник и едно като пешеходец. От 15 до 17-годишна възраст един е ранен като водач, един като пътник и двама като пешеходци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама