Райфъла и компания застават пред съда в Пловдив

18:13, 12 юни 16 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скандалният бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла отново застава пред магистратите в Пловдив утре. Подсъдими по делото в Окръжния съд са още Веселин Загорски, Симеон Генов, Бисер Романов и Васил Василев.

Срещу тях са повдигнати обвинения за извършване на опит за предумишлено убийство с користна цел, за умишлени палежи при условията на продължавано престъпление, с последвали значителни вреди и за умишлено унищожаване на чужди движими вещи

Припомняме, че на 12 февруари 2014 година бе направен опит за убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров. Той беше многократно намушкан с нож във входа на блока, където е живеел, в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Подсъдимите са обвинени и за извършване на множество умишлени палежи на автомобили през периода от 9 януари 2014 година до 22 януари 2015 година в Пловдив. На 9 януари 2014  г. са били запалени "Мерцедес ML 280" "Тойота Ланд Круизер", собственост на бившия вече депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов и на фирмата на съпругата му Татяна Йорданова.

На едно от предишните заседания Райфъла поиска от съда промяна на мярката "задържане под стража" в по-лека заради влошеното си здравословно състояние. "Развивам бактериална инфекция, защото задържам урина. В болницата два пъти ми източваха по 2 литра", мотивира се пред съдия Даниела Събчева подсъдимият. "Не ме е страх от оперативното лечение, което ми препоръчват, а от това, че съм вързан за леглото в болницата с белезници по 24 часа", продължи Червенков. Той се оплака и че в болницата към затвора използвам една дупка с 30 роми.

Веселин Загорски и Бисер Романов са обвинени и за извършен на 4 октомври 2014 г. палеж на лек автомобил, марка "Пежо", собственост на лизингова къща, използван от пловдивчанин.

Червенков, Загорски, Генов и Романов са обвинени и за умишлен палеж на "Шкода Октавия", запален на 10 януари 2015 г. Поръчката за запалването отново е била дадена от Атанас Червенков поради лични причини, свързани с негова служителка.

По делото е подсъдим и Стефан Георгиев за държане на 575 броя ловни патрона без надлежно разрешение - боеприпаси в големи количества, които са му били предадени от Атанас Червенков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама