Жертвите от стрелбата в Орландо достигнаха 50, ранените са 53-ма

21:35, 12 юни 16 / Свят 25 241 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жертвите на атаката в нощния гей клуб в Орландо, щата Флорида, САЩ, достигнаха 50, а ранените са 53-ма, съобщиха местните власти. Част от ранените са в критично състояние. Към момента на нападението в клуб "Пулс" е имало над 300 души.

Убитият нападател е идентифициран като 29-годишния гражданин на САЩ от афганистански произход Омар Матин, предаде Франс прес. Според първоначалната информация от силите на реда нападателят е бил подготвен, добре въоръжен и е носил „някакъв тип устройство“.

От ФБР съобщиха, че той е симпатизирал на „Ислямска държава“. Разследването е за терористичен акт.  Властите се опитват да установят дали става въпрос за домашен или международен тероризъм и дали нападателят е действал сам.

Инцидентът е станал около 2 часа през нощта в бар „Пулс”. Стрелецът е разменил изстрел със служител на нощния клуб, след което влязъл вътре и взел заложници. След около три часа в заведението нахлул и екип на специалните части.

Идентифицираният стрелец е роден през 1986 г. Той е живеел е в град Порт Сейнт Луси, също в щата Флорида, на около 200 километра югоизточно от Орландо. Омар Матин не е имал съдебно досие, според американски телевизии.

Президентът на САЩ Барак Обама е бил уведомен за масовото убийство, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на Белия дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама