Кандидатът на ГЕРБ Ерол Тахсин спечели изборите в лознишкото село Каменар

21:56, 12 юни 16 / Политика 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ерол Тахсин, издигнат от ГЕРБ, спечели изборите за кмет на лознишкото село Каменар, съобщи председателят на Общинската избирателна комисия Румяна Костадинова.

На балотажа днес за Тахсин са гласували 174 избиратели, а опонента му Ниязи  Хюсеин от ДПС е получил 154 гласа. Изборният ден е приключил със 70 процента избирателна активност, като своя вот са упражнили 335 от общо 476 избиратели.

До нови избори в селото се стигна, след като съдът обяви за недействителен избора на Ерол Тахсин, издигнат на редовните местни избори през октомври 2015 година от ДПС за кмет на Каменар. Резултатът от вота - 161 на 160 гласа за Тахсин, беше обжалван от загубилия Ниязи Хюсеин, който тогава бе независим кандидат за кмет на селото.

По време на предизборната кампания да подкрепи Ерол Тахсин в Каменар пристигна председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов. Пред жителите на селото Цветанов заяви, че Тахсин се ползва с доверието на кмета на Разград Валентин Василев, с подкрепата на областната управа и с авторитета на ГЕРБ. Той му подари и якето, което носеше, като заяви, че за него то е скъп символ, защото носи инициалите на ГЕРБ. Цветанов заяви тогава, че чрез този символичен жест демонстрира, че, ако стане кмет на Каменар, Ерол Тахсин ще получи подкрепата на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама