Преглеждат безплатно за туберкулоза в Пловдив

07:25, 13 юни 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Скрининг на риска от туберкулоза и медицински консултации ще се провеждат безплатно тази седмица в Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ "Свети Георги" - Пловдив. Пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще могат да бъдат допълнително изследвани, съобщават то медицинското заведение.

През последните години подобни кампании се доказват като добра практика за откриване на случаи с туберкулоза, защото позволяват своевременно предприемане на мерки за хоспитализация, лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията, отчитат специалистите.

Със седмицата на отворените врати се цели повишаване на информираността по отношение на туберкулозата, като същевременно с това на всеки пациент се дава достъп до здравни услуги, допълниха от пловдивската университетска болница.

Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 08:00 до 13:00 часа в Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ "Св. Георги" на адрес бул. "Пещерско шосе" №66А, в съседство с Хирургичния блок. За допълнителна информация, заинтересованите от прегледите могат да позвънят на телефони: 032/602 770 и 032/602604.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама