Жълт код за проливни валежи и гръмотевични бури в цялата страна

07:26, 13 юни 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жълт код за проливни валежи, силни гръмотевични бури и опасност от градушки е обявен в цялата страна, показва проверка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.

Седмицата започва с вaлежи, придружени от гръмотевици. В Западна и Централна България около и след обяд валежите ще са значителни по количество. Възможни са и градушки. Вятърът ще е слаб, а в Югоизточна България – умерен до силен. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

Във вторник отново ще има валежи на много места в страната. Те ще са временно интензивни и придружени от гръмотевични бури.

Слънчевото време идва в сряда, като само на отделни места са възможни слаби следобедни превалявания. Ще започне бързо затопляне, като максималните температури ще са между 23 и 30 градуса. В четвъртък температурите дори ще надхвърлят 33 градуса. Последният работен ден от седмицата ще е още по-горещ.

Максималните температури в Западна и Централна България ще а от 33 до 38 градуса, а в Източна – от 29 до 32 градуса. Над планинските райони след обяд ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама