Въпреки стачката „Ер Франс“ ще изпълни 80% от полетите си за днес

07:42, 13 юни 16 / Свят 25 214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Френският авиопревозвач „Ер Франс“ смята да изпълни 80% от полетите, предвидени за днес, когато е третият ден от началото на стачката на пилотите и съвпадаща с Европейското първенство по футбол.

Ще бъдат изпълнени над 85 на сто от дългите и късите полети, както и над 70 процента от средните и от онези до летище Роаси-Шарл де Гол в Париж, се посочва в комюнике на компанията. От ръководството на „Ер Франс”уточняват, че в стачката са се включили 27% от пилото и същевременно предупреждават, че са възможни анулирания и забавяния на полети в последната минута.

В неделя въздушният превозвач изпълни 77 на сто от предвидените полети.

Засега е предвидено стачното движение да продължи до вторник вечерта. Преговорите между ръководството на „Ер Франс” и синдикатите, които настояват за запазване на работните места и възнагражденията на пилотите, не дадоха резултат тази седмица. Профсъюзите недоволстват от липсата на конкретни ангажименти от страна на компанията. Синдикатът на пилотите призова за голяма стачка от 15 до 22 септември.

Стачката на пилотите е само една от многобройните протестни акции, които се провеждат на национално равнище срещу реформите в трудовото законодателство, които ще позволят по-лесното наемане и уволняване на работниците.

Продължава и стачката в железопътния транспорт, която е безсрочна. За момента обаче синдикатите са решили, че спирането на работата ще продължи и през почивните дни. До сряда пък в Париж ще стачкуват служителите по чистотата.

Нов национален протест срещу трудовата реформа е свикан във френската столица във вторник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама