Обявиха свободни места в седем детски градини в Добрич

08:39, 13 юни 16 25 1666 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Има свободни места за прием в шест от детските градини в Добрич, информира Община Добрич. Вакантни места има в забавачниците с номера 7, 11, 18, 24, 25 и 33.

През новата учебна година по една група с най-малките приемат 11 от детските градини – с номера 7, 9, 10, 11, 12, 17, 23, 26, 29, 32 и 33. Другите приемат по две групи деца.

Заявления за прием на деца в общинските детски заведения се подават от 1 април до 31 май на всяка календарна година и важат само за децата, които навършват 3–годишна възраст в същата календарна година за ЦДГ и за децата до 3–годишна възраст - за детска ясла. Заявления за постъпване във ІІ, ІІІ и ІV възрастова група в ЦДГ се подават целогодишно и приемът се осъществява при наличието на свободни места.

Списъците с приетите деца в първите групи в детските градини и детските ясли се обявяват на 10 юни на видно място във всяко детско заведение. От 10 юни до 20 юни се извършва записване на новоприетите деца. До 30 юни на видно място в детските градини и детски ясли се изнасят списъци с незаетите места, ако има такива. При постъпване на децата в детски ясли и детски градини родителите заплащат депозитна такса.

Отписването на децата става по желание на родителите със заявление до директора, а при постъпване в първи клас децата се отписват от детските градини на 31 май. При детските ясли отписването става на 1 септември в годината, когато децата навършват 3–годишна възраст, или по желание на родителите преди този срок.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама