Бъчварова се ядоса на Атанас Атанасов: Призовавам премиера да го съди за клевети

08:41, 13 юни 16 / Политика 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви, че ще посъветва премиер Бойко Борисов да заведе дело срещу зам.-председателя на ДСБ ген. Атанас Атанасов. В ефира на Нова телевизия Бъчварова се възмути от изказване на Атанасов, че по време на престрелката в Слънчев бряг, когато прострелян беше Митьо Очите, тя и Бойко Борисов били близо до Бургас „на софра с Валентин Златев“.

„Как да коментирам човек, който твърди такива неща? Очевидно той се е фокусирал върху определени хора като Златев. Това обаче, което разпространява са откровени лъжи“, обясни възмутена Бъчварова.

Тя допълни, че нейното уважение към Атанасов е приключило, а разочарованието и към него е „изключително голямо“.

Бъчварова коментира и и обвинения на втория в ДСБ, че не си върши работата и, че той е подал до нея сигнал срещу шефа на СДВР Младен Маринов, а резултат няма.

„Представи ми една клюка за личния живот на Младен Маринов, което няма как да има разрешение. Той много добре знае как се подава сигнал и какви доказателства трябват“, отсече вътрешният министър.

Бъчварова отново подчерта, че няма политически чадър в случая с престрелката в Слънчев бряг. Тя обаче изтъкна, че това е първият такъв случай, в който са задържани всички замесени в престрелката.

„Такъв случай до сега няма. Какво стана с убийците на Кюлев, на Васил Илиев, на другите босове? Какво стана? Аз мога да попитам защо няма осъдени и няма хванати от 2005 год. насам“, запита Бъчварова.

Тя посочи, че „такива драстични случаи отдавна не е имало и те не са масова практика“.

„Изчаквам да приключи разследването, за да кажем какви са били причините за стрелбата, дали е за разпределяне на наркопазари. Не може още да се каже и кой е започнал престрелката, защото сме в хода на разследването“, уточни вътрешният министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама