48 л/кв. м дъжд е паднал в Сливен

09:25, 13 юни 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 48 литра на кв.метър е падналият дъжд снощи в Сливенсо, сочат данни на Обсерваторията в града. Пороят бе придружен със силен вятър и за около 15 минути с градушка, колкото бобено зърно.  Няма селища без ток и вода, поясни Снежана Кънева, началник на общинския отдел „Сигурност и управление при кризи".

Служители на общинската администрация и общинската охрана са направили обходи по критичните места. След спирането на дъжда водата бързо се е оттекла. Днес екипи от общината продължават огледите, за предприемане на мерки.

Силният дъжд е затруднил движението по улиците, предимно по централните булеварди, където на места е имало 15-20 см. воден стълб.

В общината снощи са подадени сигнали за закъсали автомобили, множество наводнени заведения и приземни етажи на жилищни имоти в кв. „Сини камъни", „Дружба" и централната градска част. Екипи на пожарната са изпомпвали водата. Сигнали има за отворени капаци на шахти, където са работили служители на ВиК. Един капак, до бл.19 в кв."Българка", е бил намерен на около 300 метра от шахтата. Имало е сигнал за авария в трафопост до бл.31 в кв."Сини камъни".  За кратко е било изключено ел. захранването, но екипи на EVN са отстранили повредата бързо и захранването е възстановено. Има сигнал за пропадане в района на жилищен блок до 12 училище, както и запълнени с пренесени боклуци шахти. По информация на кметовете на села през които преминават реки, нивото им е нормално, без критични участъци. Няма опасност от преливане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама