Пеевски вече притежава контролния пакет акции на "Техномаркет"

11:08, 13 юни 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делян Пеевски е придобил пълния контрол над търговската верига "Техномаркет". Това се вижда от данните в Търговския регистър, съобщава в днешния си брой  „Капитал Daily”.

В началото на януари тази година Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на "НСН Инвестмънт" ООД да придобие до 50 процента от веригата „Техномаркет България“ АД. Пеевски  неофициално се счита, че е собственик на компанията, от проверката става ясно, че тя е придобила и дяловете на по-малките акционери и така Пеевски вече владее 72.65% от веригата.

В същото време събранието на акционерите в края на май е намалило необходимото мнозинство за вземане на решения до обикновено мнозинство, така че новият мажоритарен собственик е получил пълен контрол, а в съвета на директорите са влезли приближени на депутата от ДПС, съобщава още изданието.

Акционери в "Техномаркет" остават регистрираната в Лихтенщайн Domtech Holding (15.15%) и един от основателите на веригата – Николай Китов (12.2%). Офшорното дружество се представлява от Цветан Фидански, смятан преди за човек на Цветан Василев, но мигрирал към лагера на Пеевски. Освен че е в съвета на директорите, в началото на май Фидански е бил назначен и за изпълнителен директор на компанията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама