Раздвижване в ремонта на площад "Централен" в Пловдив, махат павилиони

11:37, 13 юни 16 / Политика 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на седмицата ще бъде обявена обществена поръчка за инженеринг и технически проект на португалската фирма FORA, която спечели проект за реновиране на площад "Централен" в Пловдив, предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg

"Последната пречка пред реализирането на проекта е премахната, след решение на ВАС, което разпорежда премахването на павилионите на площада", съобщи днес кметът Иван Тотев.

Всички собственици на преместваемите обекти са уведомени на 10 юни и имат 30-дневен срок да ги премахнат доброволно.

Проектът за ремонт на площада ще бъде разширен със зоната на автомобилния подлез на ул. "Гладстон" и проектиране и реализация на форум "Запад". "Така ще бъдат включени и рехабилитирани три съоръжения", допълни Тотев.

Финансирането ще е бюджетно, но ще се търсят и възможности за получаване на допълни средства, като цената на проекта е около 18 млн. лв.

Община Пловдив е подала документите към Национален Доверителен Еко Фонд, за финансиране на ремонта на сградата на Партийния дом. 9 млн. лв. са предвидени за конструктивната и фасадната промяна, съобщи още кметът.

"Община Пловдив има желанието и намерението 2019 г. площадът да бъде завършен, като лятото на 2017 г. трябва да започнат строителните дейности", подчерта Иван Тотев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама