Млад русенски флейтист с впечатляващ концерт в Брашов

11:50, 13 юни 16 / Култура 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Флейтистът Димитър Димитров от 9-ти клас на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ взе участие в концерт на Филхармоничния оркестър на град Брашов, Румъния. Концертът беше под диригентството на Коичиро Канно от Токио, Япония. Солисти в този концерт бяха млади изпълнители от Румъния. Русенецът Димитър Димитров беше специален гост, спонсориран от Клуб Русе на международната женска организация „Сороптимист Интернешънъл“, в рамките на образователния проект на клуба „Музиката – един език за всички нации“, съобщават от благотворителната организация. 

Съвместно с Клуб Брашов, русенските дами подпомогнаха двама талантливи млади музиканти от двата града – нашият флейтист и цигуларката Мария-Изабела Дику, която участва в майсторския клас на Маестро Минчо Минчев по време на фестивала Мартенски музикални дни тази пролет. 

Димитър Димитров е ученик на Красимира Великова и от 2010 година се представя успешно на национални и международни конкурси в София, Добрич, Пловдив, Провадия, Русе, Бургас.  Има множество изяви като солист в концерти на Русенска филхармония с диригентите Георги Чапразов, Владимир Бошнаков, Найден Тодоров и Максим Ешкенази и в партньорство с  цигуларката Мария Пеева и обоиста Христо Ганев,както и участие в концерт „Българска музика” във Виена през 2014г.  само през 2016 г., Димитър има бляскави изяви като солист в Новогодишен концерт на Биг Бенд Русе и като първи флейтист в сборния оркестър на диригента Левон Манукян в „Нощ на звездите” в зала Армеец-София, участие в концерт от 56-тото издание на ММД, последвано от участие на лауреатите във Виена.

Образованието и подкрепата на талантливи жени и деца  е една от целите на Клуб Сороптимист Русе, който подготвя нов проект в тази област за следващата година, съобщават още от организацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама