Емблематични сгради в Париж светват в цветовете на ЛГБТ общността в памет на жертвите в Орландо

12:27, 13 юни 16 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Емблематични сгради в Париж ще бъдат осветени в цветовете на ЛГБТ общността в памет на жертвите на атентата в Орландо. Това обяви днес кметът на града Ан Идалго на профила си във Фейсбук.

Символът на френската столица Айфеловата кула ще грейне тази вечер в цветовете на дъгата, а пред сградата на кметството са спуснати вече флаговете-дъга, символ на общността на гейовете, лецбийките, бисексуалните и транссексуалните, и знамето на САЩ.

В изявлението си Ан Идалго изразява "силната подкрепа на Париж към американския народ" и изпраща "силна подкрепа за всички гейове, лесбийки, бисексуални и трансексуални ранени при атаката, насочена към борба с първия от основните им принципи - правото да живеят в мир.“

„Насочвайки вниманието си към живота и действията на хората от ЛГБТ общността, терористите отново удрят онова, което мразят най-силно на този свят свободата“, добавя още кметът на Париж.

„Искаме да покажем да света нашето решение да не мълчим, да живеем и да се борим срещу тероризма“, заяви тя по-рано в пресата. 

Трагедията се разигра в нощта на събота срещу неделя, когато въоръженият мъж нахлу в нощен клуб с над 300 клиенти в град Орландо и откри безразборна стрелба. Той взе заложници, а няколко часа по-късно при спецоперация беше ликвидиран от полицията.

По последни данни 50 души са загинали, а други 53 са ранени при нападението.



Междувременно емблематични сгради в цяла Флорида и на много други места в Съединените щати бяха оцветени в цветовете на дъгата в памет на жертвите от стрелбата в Орландо. Много от загиналите и пострадалите са с нетрадиционна сексуална ориентация.

Лидерите на мюсюлманската общност в САЩ осъдиха нападението и заявиха, че извършителят на атаката не представлява ислямската религия. Те заявиха още, че американските мюсюлмани няма да се поддадат на омразата.

Според специализирания сайт MassShootingTracker.org, стрелбата в Орландо е 173-ата от началото на година, при която има повече от четирима простреляни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама