Три случая на задържани с наркотици отчетоха русенските полицаи през почивните дни

12:29, 13 юни 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В хода на целенасочените действия на полицията срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, при проверки през почивните дни са установени лица с наркотици в Русе и Бяла, съобщава ОД на МВР - Русе.

На 11 юни около 01:30 часа, в гр. Русе, на ул. Мостова, служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР - Русе са извършили проверка на 21-годишна жена от Русе. При полицейските действия в русенката И.В. е открито хартиено пликче, съдържащо половин грам хероин. За установеното от служителите на реда е заведена преписка с оглед изясняване на престъпление по чл. 354а от НК. 

На 12 юни около 00:00 часа, в гр. Русе, на бул. Христо Ботев, на паркинг на магазин "Кауфланд", служители на криминалния сектор при ОДМВР - Русе са установили паркирани два автомобила с марки "Опел Астра" и "Пежо 206". В близост до колите са се намирали 5 лица /жена на 23 г. - П.С. и четирима мъже на възраст между 23 и 32 години - В.С., В.Е., И.В., П.А./. При извършена проверка на лицата 23-годишната П.С. е изхвърлила пред полицаите две полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Случаят е документиран от разследващ полицай, на място е извършен оглед от оперативна група на МВР. При огледа на земята са установени още две полиетиленови пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, а до една от колите е намерено топче суха зелена тревна маса, както и полиетиленово пликче, съдържащо жълтеникаво кристално вещество. По случая е започнато досъдебно производство за разследване на престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК.  

На 11 юни, при  проведени специализирани полицейски действия на територията и на гр Бяла, около 22:20 часа на ул. Никола Вапцаров, полицейски служители от РУ – Бяла са извършили проверка и личен обиск на двама млади мъже - И.С. на 21 г. и М.К. на 24 г. В хода на действията на служителите на реда във втория са намерили метална кутия, съдържаща 7 стиски от прозрачен найлон, в които е имало суха тревна маса. Последвал е оглед и на лек автомобил „Крайслер“, ползван от И.С., в който са открити прозрачен плик със суха тревна маса /реагирала на марихуана при полеви тест/, жълт плик със суха тревна маса, метална кутийка с тревна маса и две стиски от сив станиол. Предстои изясняване на точното количество и състав на веществата в откритите пакети. В РУ – Бяла е заведено досъдебно производство с оглед престъпление по чл.354а, ал.3, пр.2, т.1 от НК. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама