Представят процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ и във Велико Търново

12:59, 13 юни 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Утре  от 10.00 до 12.00 часа ще се проведе информационен ден по процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (ОПИК) 2014-2020 г.

Процедурата ще бъде представена от експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност”, в качеството на Управляващ орган на ОПИК. Очаква се на събитието да присъства и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Основната цел на процедурата е предоставяне на фокусирана подкрепа на българските малки и средни предприятия за насърчаване изпълнението на мерки за енергийна ефективност с цел постигане на устойчив растеж и конкурентоспособност на икономиката. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 176 024 700 лв. (90 000 000 евро). Крайният срок за подаване на проектни предложения изтича на 12.10.2016 г.

Допълнителна информация относно процедура „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ е публикувана на интернет страницата на управляващия орган, на единния информационен портал за структурните фондове на ЕС  и в Информационната система ИСУН 2020.

Информационната кампания за представяне на процедурата „Енергийна ефективност за малките и средни предприятия“ се провежда в периода от 13 до 27 юни и в градовете Враца, Варна, Русе, Бургас, Стара Загора, Пловдив и София. Информационното събитие в старата столица се организира с логистичното съдействие и подкрепа на Областен информационен център   – Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама