ОУ „Виделина" в лознишкото село Сейдол бе домакин на ученически турнир по футбол

13:02, 13 юни 16 / Спорт 25 545 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОУ „Виделина" в лознишкото село Сейдол бе домакин на ученически турнир по футбол за момчета и момичета от V-VІІІ клас. Традиционната проява, която се организира за пета поредна година се проведе в края на миналата седмица, съобщи директорът на учебното заведение Динко Христов.

Осъществяването на турнир „Виделина” 201 стана възможно благодарение на ЕТ „Полиграф" гр. Разград с управител Калоян Енев и с подкрепата на съдийската колегия в ОК на БФС – град Разград с представители Милко Георгиев и Динчер Къров, каза Христов. Гости на турнира бяха Атанас Дончев, началник РИО на МОН и Милена Стоянова, председател на БАСУ.

Тази година срещите се играха на новоизградената спортна площадка в с. Сейдол. В надпреварата се включиха женски и мъжки отбори от шест училища в региона - ОУ „Христо Ботев” , гр.Исперих; ОУ „Христо Ботев” с.Брестовене; СОУ „Св.св.Кирил и Методий”, с. Самуил; СОУ „Хр. Ботев“ – Цар Калоян; ПУИ „Христо Ботев”, с. Осенец и ОУ „Виделина", с. Сейдол. Те показаха присъщите за децата бързина, сръчност, ловкост и спортен дух. Мотото на турнира беше Олимпийският принцип –"Важно е участието, а не победата".

След оспорвана битка при момчетата се стигна до дузпи, като на първо място се класира отборът на ОУ „Виделина”, с.Сейдол,  втори се наредиха футболистите от ОУ „Хр.Ботев”, с.Брестовене, а трети станаха момчетата на с. Осенец. На четвърто и пето място останаха отборите на гр.Исперих и с. Самуил.

При девойките шампионската титла спечели тимът на СОУ „Хр. Ботев“ – Цар Калоян, втори е отборът на домакините от Сейдол, а третото място остана за отбора на с.Брестовене. Четвърто и пето място си поделиха девойките от гр.Исперих и с. Самуил.

Класираните на първите три места отбори получиха купи и плакети, връчени им от Атанас Дончев и Милена Стоянова.

Индивидуални награди получиха: при момичетата за най-добър голмайстор – Пламена Иванова, СОУ -Цар Калоян; - за най-добър вратар – Йоана Иванова, СОУ -Цар Калоян и за най-полезен играч – Рубие Февзи, ОУ- гр.Исперих; при момчетата  за най-добър голмайстор – Муртаза Орцев, ОУ – с.Сейдол, за най-добър вратар – Сали Селяйдин от СОУ- с. Самуил и за най-полезен състезател – Ервин Салиев, ПУИ"Христо Ботев", с. Осенец.

Директорът на училището-домакин Динко Христов осигури специална награда (чанта за лаптоп) за най-полезен и допринесъл за победата на своя отбор състезател. Наградата получи Неджми Неджми от ОУ-с.Сейдол.

Индивидуални награди за атрактивност в играта получиха 20 състезатели от участващите отбори.

Всички участвали в турнира отбори получиха футболни топки и спортни шапки с логото на Ученическия турнир по футбол „Виделина" 2016.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама