Димитър Николов: Проблемът в кв. „Банево“ е заради некадърното изпълнение на фирмата

13:17, 13 юни 16 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Проектът за канализацията на квартал „Банево“ беше забавен заради фирмата изпълнител на проекта, с която имаме много големи неприятности. С огромен натиск от страна на Общината успяхме да се справим. Въпреки мудното действие на строително-монтажните работи, този проект приключва. Проблемът, който имат жителите на квартала с разкопаните улици, е благодарение на некадърното изпълнение от страна на фирмата“, заяви кметът на Бургас Димитър Николов по време на инспектирането на новата пречиствателна станция в село Маринка.

Той посочи, че поради причината, че 70 % от територията на квартал „Банево“ се намира върху гранит, се е наложило  да се къртят много дълбоки и широки траншеи. Сега се налага да се възстановят улиците по цялата дължина и широчина. По-голямата част от тях вече са подготвени за асфалтиране.

„Ще започнем поетапно асфалтиране. Предупредили сме и жителите. Няма да се асфалтира там, където има довършителни дейности на канализацията и затова, че минават много тежки камиони, но там, където вече са положени тръбите и са изградени домовите отклонения, ще започнем поетапното асфалтиране“, добави градоначалникът.

Той определи проекта като много тежък и труден, но пък хубавото е, че в крайна сметка, след тригодишна сага, вече се вижда краят му.

Припомняме, че жителите на квартал „Банево“ бяха изпратили писмо до Общинския съвет в Бургас, както и до кмета Николов, с което настояват улиците в квартала им да бъдат ремонтирани незабавно. Хората се заканиха да преминат към гражданско неподчинение, блокирайки входа и изхода на автомагистрала „Тракия“, при положение, че не бъдат удовлетворени исканията им.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама