Малки и големи четоха заедно пред библиотеката в Разград

13:52, 13 юни 16 25 360 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За трета поредна година Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград се включи в инициативата "Чети с мен". Събитието премина традиционно с добро настроение и радващото присъствие на деца и тийнейджъри, съобщи Галя Ралева от културната институция.

Поканени лично, в кампанията участваха общинският съветник Елка Неделчева и главният експерт в диркция „Култура” Виолета Антонова.

Прозвучаха стихове и любими цитати от книги. Традиционно най-активни бяха представителите на клуб "Репортери" към ЦУТНТ. Те представиха любими цитати от книги. Оказа се, че най-обичаното произведение от малки и големи е прекрасният роман на Екзюпери "Малкият принц". Прозвучаха също откъси от класически и съвременни романи. С разумни доводи "за" или "против" електронните книги един млад човек  убеди присъстващите, че не е толкова съществено какво е физическото тяло на книгата - по-важно е текста да грабва четящия човек. След което ги "грабна" с откъс от романа на Рей Бредбъри "Вино от глухарчета".

В четенето на открито почти всичко е забавна игра. В обособения приказен кът децата се радваха на специално подготвени за тях фотьойли.

Празникът за почитателите на четенето и българската литература "Чети с мен"  е на Министерството на културата. Сред целите на събитието е да бъде насочено общественото внимание върху проблемите, свързани с грамотността и четенето, да бъде подкрепена българската литература, да бъдат стимулирани и децата да четат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама