"Свободна зона" премина във владение на Община Пловдив

13:56, 13 юни 16 / Политика 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив официално стана мажоритарен собственик на "Свободна зона", предаде репортер на Пловдив Topnovini.bg.

86 % от активите на дружеството са във владение на Общината след подписания днес договор днес от финансовия министър Владислав Горанов и кмета Иван Тотев. Държавата предостави безвъзмездно 46,4 % от акциите на "Свободна зона".

"Това е вторият проект, който реализираме с Общината след "Колодрума" и икономиката в региона се развива успешно и това, което ще ни притеснява в бъдеще ще са ниските нива на безработица за сметка на тези в Северна България", съобщи Горанов.



"Капацитетът за наем е зает на 100%, а активът е около 700 хил. лв., като Община Пловдив ще предприеме разширяване и изграждане на нови складови площи през следващата година", поясни Тотев. Също така ще бъдат придобити терени, които ще бъдат определени за производствени процеси на предприятия, които искат да се възползват от "Свободна зона".

"Това е нов момент в развитието на икономиката в областта", заяви Тотев. По този начин се осигуряват и възможности за развитие на летище- Пловдив.

"На този етап следващите инвестиции ще бъдат насочени предимно към Северна България

И градиране на потребностите в България", коментира Финансовият министър във връзка с въпроса дали е възможно държавата да помогне финансово за стадион "Пловдив".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама