Обходът на Бургас готов до края на месеца

14:33, 13 юни 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До края на месеца се очаква да бъде готов пътен възел „Запад“ в Бургас. Това съобщи днес кметът на града Димитър Николов във връзка със срока, даден от премиера Бойко Борисов. През уикенда той обяви, че обходът трябва да е готов до 1 юли.

„Срокът беше два пъти по-дълъг и като казах на фирмата, не им стана никак приятно. Виждам, че са се мобилизирали. Почти всеки ден минавам през пътния възел и виждам, че има доста техника и работници на обекта. Надявам се до края на месеца да се изгради пътния възел и тежкият трафик в активния летен сезон да се облекчи. Дано да успеем по-тежките автомобили да пренасочим оттам“, каза Николов.

В същия момент стартира изграждането на четирилентов път по улица „Крайезерна“.

„Така като се влезе от ВХТИ в Бургас, надясно до изхода за Созопол на пътен възел „Юг“, вече ще се движим по четирилентово трасе. Догодина ще бъде завършена и самата „Крайезерна“. Напрежението с шум, задръствания и прах по транзита за Южното Черноморие ще успеем успешно да го изведем и няма да е толкова неприятно за жителите, които страдаха десетки години назад“, добави бургаският градоначалник.

Припомняме, че допълнителни 6 млн. лв. бяха предложени за реализиране на етап от обект – пътен възел „Запад“ с надлез над Товарна жп гара, с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“ в Бургас. Общата стойност на проекта е 20 987 912,38 лв. с ДДС. Това е един от най-важните инфраструктурни обекти за Бургас и региона - надлез над Товарна жп гара с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“, ще доведе до извеждане на транзитния поток по обходен маршрут, разтоварване на основната улична мрежа и обезпечаване транспортно-комуникационното обслужване на територията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама