Синдикатите скочиха срещу концесията на летище “София”

15:00, 13 юни 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съюзът на транспортните синдикати и ФТР към КТ “Подкрепа” призова правителството да прекрати започната концесия на летище “София”. В отворено писмо до премиера Бойко Борисов те зоват и за преразглеждане на анализите, довели до решението за отдаване на летището на концесия.

Според изнесените данни в концесионните документи очакваният общ приход за 35 години от концесията на летище “София” е 2 675 876 000 лв., което не съответства на 5 405 155 000 лв., които биха се получили при сегашните финансови резултати за 35 години без концесия, казват синдикатите.

При сегашните финансови показатели държавното предприятие ще вложи не по-малко от 420 000 000 лв. в инвестиции, а чистата печалба ще излезе над 1 200 000 000 лв, посочва се в писмото на синдикатите.

Според тях е недопустимо стратегическо предприятие каквото е летище “София” да отиде в чужди ръце. В писмото си те посочват, че досегашният опит с отдаване на концесия на държавни и общински предприятия, е показал, че държавата губи стотици милиони лева.

Синдикатите заявяват, че с всички сили и законови средства ще защитят правото на труд и достойнството на работниците и служителите на летище “София”. Те дават и заявка за протести, блокиране на достъпа до аеропорта и евентуално спиране работата на предприятието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама