По-малко пострадали деца при пътни инциденти, отчитат от Пътна полиция – Велико Търново

15:31, 13 юни 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционната акция на полицията „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя” стартира на 10 юни и ще продължи до 30 юни 2016 г. В рамките на акцията ще се проведат специализирани полицейски операции в дните, в които ще има ученически празненства за официалното закриване на учебната година, за прогимназиалния и гимназиалния курс. В района на училищата ще се осигури засилено полицейско присъствие.

През месеците юли и август полицейските операции ще се насочени към неправилно движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства, в т. ч. и деца и контрол над използването на детски обезопасителни системи и обезопасителни колани.  

От началото на 2016 година до 31 май на територията на област Велико Търново са регистрирани 6 пътно транспортни произшествия, при които са пострадали деца на възраст под 16 години. През същия период на миналата година броят на пострадалите деца възлиза на 8 или с две повече.

През първото петмесечие на 2016 г., на територията на областта са регистрирани общо  605 пътни инцидента, от тях 77 тежки, при които са загинали 9 граждани и са пострадали 106. За същия период на миналата година произшествията са били 585, от тях 74 тежки, с 8 загинали и 85 ранени граждани.

14 от тежките пътни инциденти са с участието на пешеходци, при които са пострадали 13 гражданин, а един е загинал. През отчетения период на 2015 г. броя на пътните инциденти с участие на пешеходци възлиза на 21, с един загинал и 21 ранени граждани.

През периода са установени 24 463 нарушения, допуснати от водачи на автомобили и 74 от пешеходци. Съставени са 2 997 акта и са наложени  20 662 глоби по фиш. 

Проведени са 7 специализирани полицейски операции, съвместно с ОО „Автомобилна администрация” и АПИ за установяване на претоварени автомобили, неспазване на часовете за шофиране и извършване на опасни маневри. Съставени са 4 акта за претоварени автомобили, 9 акта за технически неизправни возила, 3 акта за неправоспособност и са наложени 28 глоби по фиш.

4 специализирани операции са проведени, с цел установяване на неправилно пресичащи пешеходци и водачи, отнели предимството им на пешеходна пътека. Съставени са  6 акта на водачи, отнели предимство и 4 акта и 68 глоби по фиш на пешеходци.

Проведени са 5 специализирани полицейски операции, за установяване на незаконен превоз на дървесина и претоварване на автомобилите. Съставени са общо 8 акта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама