Плевнелиев поднесе съболезнования за жертвите от Орландо

15:39, 13 юни 16 25 235 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът Росен Плевнелиев се присъедини към десетките световни лидери и известни личности, които изказаха съпричастността си към жертвите на атената в Орландо,САЩ. Плевнелиев изпрати съболезнователна телеграма до президента Барак Обама и поднесе съболезнования на близките на загиналите.

При въоръжената атака срещу нощен гей клуб в град Орландо, в американския щат Флорида, бяха убити и ранени близо 100 души. Отговорност за нападението пое „Ислямска държава“. Това е стрелбата взела най-много жертви в историята на Щатите от 2001 г. насам.

„Новината за стрелбата в Орландо, довела до трагичната смърт на невинни граждани и до десетки ранени, дълбоко ме потресе и наскърби. Република България остро осъжда подобни актове на насилие и прояви на омраза, които са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин.

В този труден за Съединените щати момент бих искал да изразя моите и на българския народ най-искрени съболезнования и съчувствие към семействата и близките на загиналите, както и да пожелая скорошно възстановяване на всички пострадали“, се казва в съболезнователната телеграма на Плевнелиев до Барак Обама. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама