Неврологично заболяване слага край на кариерата на Ерик Клептън

15:40, 13 юни 16 / Свят 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неврологично заболяване е на път да сложи край на музикалната кариера на легендарния китарист Ерик Клептън, съобщава в юнското си издание списание Guitar World.

В последното си интервю, виртуозът споделил, че страда от болезнено увреждане на нервите в крайниците и макар все още да може да свири, това му коства огромни усилия. „През последната година изпитвах ужасни болки. Започна се с дискомфорт в гърба, за да прерасне в нещо, известно като периферна невропатия, чиито симптоми приличат на електрошокови удари по крака ми”, споделя за легендата от 70-те. Временното си оттегляне от шоубизнеса той обяснява и с „други неща”, които го безпокоят с напредването на старостта.

Заболяването - което в зависимост от вида на нерва може да ограничи двигателните способности, има различни причини, включително травма, диабет или прекомерна консумация на алкохол. „Понеже се възстановявам от алкохолизъм и пристрастеност към субстанции, смятам за огромен късмет, че съм жив все още. По всички закони на природата досега трябваше да съм ритнал камбаната многократно. По някаква причина обаче бях издърпан от челюстите на ада и ми бе даден нов шанс”, казва със самоирония Клептън.

В интервю за списание „Ролинг Стоун“ още преди две години Ерик Клептън намекна, че след като навърши 70 ще се откаже от концертните си изяви.

Клептън е единственият музикант, влязъл в рокендрол залата на славата три пъти - с групите Cream, The Yardbirds и като солов изпълнител. Той е номер 2 в класацията на "Ролинг Стоун" за най-великите китаристи на всички времена и четвърти в аналогичен списък на производителя на китари "Гибсън", има и няколко награди "Грами", включително за цялостен принос. Животът му е осеян с множество лични трагедии и зависимости към хероин, алкохол и обезболяващи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама