Румен Петков: Закононарушенията по изборите са нещото, което отвращава българина от участие във вота

15:49, 13 юни 16 / Политика 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Явните закононарушения по време на избори са нещото, което отвращава българина от участие в изборния процес. Каквито и изборни кодекси да приемаме, колкото и да го задължаваме да гласува, той ще е със съзнанието, че държавата работи срещу него"

Това заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков във връзка с кандидат-президентската кампания на пресконференция в БТА днес.

По неговото мнение, всеки един от кандидатите за държавен глава трябва да е "кристално ясен за обществото", което включва използваните в кампанията политически и неполитически инструменти, как си прави пропагандата и накрая какво ще плати данъкоплатецът за провеждане на вота.

По отношение на ПП АБВ Петков прогнозира, че имат реален шанс за издигане на силна кандидатура от страна на левите политически сили, като "много тежкият провал на Росен Плевнелиев като президент" е една от най - сериозните предпоставки затова.

Румен Петков каза още, че ще изисква информация от енергийния министър Теменужка Петкова, касаеща "сигурността на енергийните системи и защитата на обществения интерес". По този повод той ще внесе три въпроса за ситуацията в ТЕЦ "Марица Изток 2", рехабилитацията на ПАВЕЦ "Чаира" в Плевен и случващото се с разработването на нов ядрен блок за нуждите на АЕЦ "Козлодуй".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама