Осъдиха мъж на 15 години затвор за опит за убийство в пловдивското село Браниполе

16:27, 13 юни 16 25 502 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Христо Попантонов от с. Браниполе, обл. Пловдив на 15 години лишаване от свобода при първоначален "Строг" режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Христо Попантонов е признат за виновен в това, че на 21.05.2015 г. в с. Браниполе, обл. Пловдив при опасен рецидив е направил опит умишлено да умъртви Атанас Ставрев, като деянието е останало недовършено по независещи от Попантонов причини.

Подсъдимият Попантонов е осъждан единадесет пъти. След последното си излизане от затвора заживял срещу пострадалия Атанас Ставрев, негов племенник. Подсъдимият и брат му, баща на пострадалия, имали стара вражда, но Попантонов твърдял, че отношенията им вече били нормализирани.

На 21.05.2015 г. в с. Браниполе имало събор. Там старата разпра за земи между двамата братя отново избухнала. По този повод била извикана полиция. След даване на писмени обяснения и съставяне на предупредителни протоколи в полицията, подсъдимият и неговият племенник се върнали в с. Браниполе. Отишли в дома на пострадалия и седнали в полукръг в двора, но подсъдимият отново станал заядлив. Започнал да се заканва на Атанас Ставрев заради невърнат стар дълг, заплашвал го, псувал го и го обиждал.  Ставрев пристъпил към Попантонов с намерение да го изведе от дома си, но подсъдимият извадил автоматичен сгъваем нож и се опитал няколко пъти да го намушка. Ставрев се предпазил, но вторият опит на Попантонов да го прободе успял. Въпреки това обаче, Атанас Ставрев успял да хване ръката на Попантонов с ножа, но след това я изпуснал и подсъдимият му нанесъл още един удар с ножа в областта на врата. Атанас Ставрев успял да избие ножа от ръката на Христо Попантонов, хванал го за косата и заедно с Станислава Талева, с която живеел на съпружески начала го задържали притиснат към земята до пристигане на полицейските органи на местопроизшествието.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама