Земеделското министерство отрича за спрени 1.1 млрд.лв. европари

17:06, 13 юни 16 / Политика 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още през март месец средствата по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за 2015 година бяха възстановени в националния бюджет. Това заяви на извънредна пресконференция зам.-министърът на земеделието и храните Васил Грудев, цитиран от „Фокус“. Пресконференцията бе свикана по повод медийна публикация, че Европа спряла близо 1.1 млрд.лв. (550 млн. евро), които трябвало да възстанови на България за вече платени проекти по ПРСР през 2015 г.

Грудев обяви написаното за спекулация и уточни, че въпросните 1,1 млрд. лева са поредната публикация с най-различни „бомбастични числа за спиране, невъзстановяване, неизплащане и т.н. по европейски програми“.

„Свикахме тази пресконференция единствено и само с цел да не пораждаме спекулации, които са абсолютно неверни и нямат нищо общо с действителността. Средствата, изплатени през миналата година бяха възстановени в националния бюджет още през март месец, а сумата е 552 милиона евро. 183 милиона евро не подлежат на възстановяване през настоящата година, тъй като това е авансовото плащане още от 2008 година, тоест те вече са били постъпили“, уточно зам.-министърът.

Грудев бе категоричен това са обективните числа и призова от тук насетне да бъдат съгласувани с министерството всякакви появили се спекулации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама