Превръщат Аспаруховия парк във втора Морска градина

17:49, 13 юни 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Варна планира да инвестира 4 млн. лв. през следващата година за превръщане на Аспаруховия парк във втора Морска градина. Това съобщи днес кметът Иван Портних.

Заедно с наскоро придобитата от предприятието „Рибни ресурси“ кейова стена, успоредна на ул. „Мара Тасева“, към парка са приобщени още два имота край сградата на районната администрация. Вече е готов паркоустройственият план. Готов е и техническият проект за рибарското пристанище в местността Карантината. То ще включва и рибарско селище, в което по атрактивен начин да се представят дейности, свързани с поминъка на морските хора – плетене на мрежи, строителство на лодки и т.н., припомни кметът.

През следващата година предстои реконструкция на ул. „Мара Тасева“ между булевардите „1 май“ и „Народни будители“ с изграждане на пешеходни пасарелки, детски и спортни площадки, зони за отдих. Ще бъде залесен скатът на брега на канала море-езеро в „Аспарухово“ и ще бъдат ремонтирани улиците край онкоболницата „Д-р Марко Марков“ и училището за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“. Всички дейности ще се финансират с почти 6 млн. лв. от оперативната програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“

Община Варна е една от първите в страната с одобрена инвестиционна програма по тази програма и с одобрено междинно звено, посочи кметът Портних. Общият размер на инвестицията за основния списък с проекти на общината възлиза на 85 623 445,13 лв. Съфинансирането от общинския бюджет е в размер на 1,5 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама