Обявиха 702 места в 27 паралелки за прием след 7 клас в Шумен

17:58, 13 юни 16 25 2016 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Учениците от област Шумен могат да кандидатстват след завършен седми клас в общо 27 паралелки на 9 училища с утвърден държавен план-прием. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Деветнадесет от паралелките са профилирани, а осем – професионални. При запълване на местата във всички паралелки може да бъде осъществен прием на максимум 702 ученици.

Заявления за участие в І етап на класиране ще се приемат в работните дни от 16 до 21 юни 2016 г. (четвъртък, петък, понеделник и вторник)във Второ основно училище „Д-р Петър Берон” в Шумен. Работното време на комисията е от 08.00 до 18.00 ч. – без прекъсване. Заявленията (по образец на МОН) се попълват от ученик и родител на работното място на комисията. Необходимите за кандидатстване документи се представят в оригинал и копие.

Изискванията към учениците при кандидатстване за участие в приема са да са завършили 7 клас в годината на кандидатстване, да са получили оценка най-малко 3,00 на всеки от приемните изпити, определени като балообразуващи по профили и специалности от професии, профилите „Изкуства” или „Спорт” или специалностите от професии, за които кандидатстват, да не са противопоказани на здравословното им състояние.

Документи, които се подават за участие в приема са заявление за участие в класиране с подредени желания (предоставя се от комисията и се попълва на място), копие на удостоверението за завършен 7 клас, копие на служебната бележка с оценките от положените приемни изпити (само ако ученикът е завършил VІІ клас на територията на друга административна област), копие на медицинско свидетелство (при кандидатстване за паралелки по профил „Изкуства” или за паралелки в професионални гимназии), издадено от лекуващия лекар на ученика.

Резултатите от І етап на класиране ще бъдат обявени на 27 юни (четвъртък).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама