Соломон Паси: Рожденият ден на Борисов се отбелязва в пресата така, както на Живков не се е отбелязвал

18:02, 13 юни 16 / Политика 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вижте как се отбеляза рождения ден на Бойко Борисов в пресата – така, както на Тодор Живков не се е отбелязвал. Автоцензурата в България е много по-силна днес, отколкото през втората половина на 80-е. Това коментира по бТВ бившият външен министър Соломон Паси.

Според него голямата трагедия на България е, че сме като кораб без посока. „А за кораб без посока няма попътен вятър. България не е формулирала голяма външнополитическа цел“, убеден е Паси.

За закона за насърчаването на инвестициите в космическите технологии, по който бившият външен министър работи от години, коментира, че политането в космоса влече след себе си огромна космическа програма. „Имаме български сателит, който ще излети. До момента единственият голям проект на правителството е кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН“, допълни той.

Соломон Паси коментира и предложението си за изграждането на база на НАТО на Черно море, като посочи, че между 2001 и 2005 година България получила покана за членство, реализирала я и така започнали преговорите за изграждане на 2 постоянни американски бази в страната. „Това не ни попречи да имаме коректни отношения с Русия. С Русия трябва да се говори уважително и добре въоръжен. Ние правим точно обратното - говорим невъзпитано и зле въоръжени“, добави той.

За стрелбата в Орландо, където загинаха 49 души, Паси заяви, че никой няма да е пощаден от „Ислямска държава“. Според него, ако сами не се защитим, те няма да подминат по милост никого.

„Забелязва се тенденцията всякакви луди хора да се причисляват към ИДИЛ, което тя използва в своя полза. Намираме се в много сериозна ситуация по отношение на сигурността. Не виждаме хората, които парадират с престъпленията си. Как ще хванем тогава тези, които тайно подготвят един атентат“, запита Соломон Паси. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама