Влагат 16 млн. лв. за облагородяване на междублокови пространства

18:33, 13 юни 16 25 293 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 16 млн. лв. ще бъдат вложени през следващата година за облагородяване на междублокови пространства във варненските райони „Одесос“, „Младост“ и „Владислав Варненчик“. Средствата са заложени в общата инвестиционна програма на общината по ОП „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“ на стойност над 85, 6 млн. лв., където един от приоритетите е „Градска среда“.

В централния район „Одесос“ предстои реконструкция на ул. „Георги Бенковски“ в участъка от бул. „Сливница“ до ул. „Кракра“, благоустрояване на старата градска част между улиците „Козлодуй“, „Цариброд“, „Л. Заменхоф“ и „Цар Симеон І“ с изграждане на велоалея по последната улица. Малко над 1,2 млн. лв. ще бъдат вложени за обновяване на площад „Йоан Екзарх“(познат като д-р Шишковата градинка) и ул. „Михаил Колони“, където също ще бъде изградена велоалея.

В район „Младост“ е предвидено благоустрояване на пространството между улиците „Ана Феликсова“, „Петър Алипиев“, улицата западно от бл. 17 и локалното платно на бул. „Трети март“. Над 8 млн. лв. ще бъдат инвестирани в ІV микрорайон на „Владислав Варненчик“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама