Ремонтират сградата на областната дирекция на МВР по „Региони в растеж“

19:10, 13 юни 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сградата на областната дирекция на МВР във Варна ще бъде ремонтирана с над 1, 178 млн. лв. по оперативната програма „Региони в растеж 2014 – 2020 г.“ Това предвижда одобрената обща инвестиционна програма на общината, която вече има и одобрено междинно звено, съобщи кметът Иван Портних. Той припомни, че сградата е построена през 1932 г. по проект на арх. Стойко Стойков и е част от неповторимата атмосфера на Стара Варна. Освен това край нея преминава и пешеходният ринг, отвеждащ туристи до най-важните забележителности на града.

Програмата предвижда и основен ремонт и преобзавеждане на общинския приют в сградата на СУПЦ „Анастасия д-р Железкова“. Индикативната стойност на този проект е над 3,8 млн. лв. Планира се и изграждане на 10 социални жилища на обща стойност 490 000 лв. Те ща са в район „Младост“, посочи кметът, но отказа да конкретизира мястото, за да не се създава излишно напрежение.

Над 16 млн. лв. ще бъдат инвестирани за ремонти и прилагане на мерки за енергийна ефективност в 7 варненски училища и три детски градини. Сред тях са VІІ СОУ „Найден Геров“, СОУ „Димчо Дебелянов“, СОУ „П. Яворов“, ОУ „Константин Арабаджиев“, ОУ „Стефан Караджа“ и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама