Предлагат трима зрелостници от Добрич за почетното отличие „Национална диплома“ на МОН

19:53, 13 юни 16 25 696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима ученици от Добрич, които имат пълни шестици на задължителните матури и от дипломата ще бъдат предложени за почетното отличие „Национална диплома“ на МОН, съобщи за Topnovini.bg началникът на Регионалния инспекторат на МОН Любомир Тодоров.

Почетното отличие “Национална диплома” на МОН е индивидуална награда, която се присъжда на зрелостници за отличен /6,00/ успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за завършено средно образование и за изявени способности в областта на науката, техниката, културата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високи постижения на ученици от българските училища.

За това отличие от Добрич са предложени абитуриентите от ЕГ „Гео Милев“ Марина Димитрова и Томислав Рачев, и Веселина Василева от Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“.

С пълни шестици от двете задължителни матури е още един ученик от ЕГ „Гео Милев“ – Васил Манев, който е и един от двамата носители на отличието на името на основателя на училището – Йордан Парушев, но се оказало, че дипломата му не е 6,00.

Още двама ученици от Добрич имат по две пълни шестици от матурите, но едната оценка е от трета матура – по избор. Иван Янков от ЕГ „Гео Милев“ и Николай Господинов от ЧПГ „Леонардо да Винчи“.  Те имат оценка 6,00 от една от задължитените матури и на матурата по избор, но нямат пълна шестица по втората задължителна матура, обясни Тодоров.

Общо 28 са пълните шестици на матурите в област Добрич тази година. Най-много те са по английски език – 15, има 4 пълни шестици по БЕЛ, 3 по физика и по две по математика, химия и немски език, както и още две шестици на допълнителните матури.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама