Пороят повлече разделителите на велоалеята по бул. „Христо Ботев“ в Русе

20:25, 13 юни 16 25 463 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пороят, който се изля тази вечер, повлече пластмасовите съдове, ограждащи велоалеята по бул. „Христо Ботев“ и ги събра плувнали в ниската част на улицата. Причината това да стане е, че са леки и мощната струя вода ги е отнесла, коментира по повода Спасимир Димитров, директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в община Русе. Той увери, че още утре съоръженията ще бъдат по местата си.

По негова информация, фирмите, които отговарят за канализацията, са предупредени още от обяд и капаците на каналите в критичните места на града, които се наводняват при дъжд, са били махнати, за да се улесни оттока на водата. Той обаче се е забавил заради изключително обилния валеж, който е паднал за кратък период и е въпрос на време водата да се оттече и положението да се възстанови, обясни още Димитров.

Той коментира, че от селата в община Русе няма сигнали за градушки, а от местната власт следят прогнозата за времето, както и актуалната ситуация в района под неин контрол.

В село Червен, община Иваново обаче е паднал град днес следобед, когато над Русе дъждът беше 6,8 литра на квадратен метър, което не е много, обясниха по-рано дежурните синоптици. Към този момент в крайдунавския град нямаше сериозни проблеми.

В Червен обаче не са имали този късмет, бедствието още по-рано през деня е било страшно, реколтата е унищожена, а по стръмните улици на населеното място в канььона на река Черни Лом са текли кални реки. 

От Хидрометеорологичната станция съобщиха, че днес от 15 до 21 часа в Русе са паднали 34 литра дъжд на квадратен метър, основно в резултат на втория валеж. Количеството е много за такъв кратък период от време, коментираха още синоптиците. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама