След обжалване: Мъж ще плаща глоба за хулиганство, вместо да лежи в ареста

21:25, 13 юни 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Русенският окръжен съд е изменил решение на Районния, с което на Л.В. е наложено наказание „задържане в поделенията на МВР“ за срок от пет денонощия по Указа за борба с дребното хулиганство (УБДХ). Това е станало след обжалване на наказанието от нарушителя. Информацията е от пресцентъра на Окръжния съд в Русе.

На 8 септември 2015 г. в с. Б., обл. Русе, мъжът обиждал, ругаел и заплашвал с уволнение полицейски служители, при това на публично място и пред множество хора.

Магистратите преценили, че с това поведение мъжът е демонстрирал явно неуважение и грубо незачитане на общоприетите морални порядки в обществото и в частност - към личните права на гражданите и към служителите на правоохранителните органи, изпълняващи служебните си задължения по опазване на обществения ред.

При обжалването, нарушителят е възразил само срещу вида и размера на наказанието, като е поискал то да бъде заменено от задържане в ареста на глоба.

В съдебно заседание прокурорът е преценил жалбата за основателна, пледирайки за изменение решението на Районния съд.

Съставът на Окръжния съд също е счел, че тя е основателна и е изменил наказанието на 200 лв. глоба.

Мотивите на магистратите са, че при налагане на наказанието първоинстанционният съд правилно е отчел смекчаващите отговорността обстоятелства – липсата на предходни наказвания по УБДХ, чистото съдебно минало, закъснялата реализация на наказателната отговорност, не по вина на нарушителя, но не е посочил напредналата му възраст, изразеното съжаление за стореното, направените самопризнания и мотивите за инцидента и намесата на полицейските служители – неуредени имуществени отношения с друг човек, които датират от години.

Решението е окончателно. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама