Хор „Бодра песен” със Заключителен концерт за сезона

21:44, 13 юни 16 / Култура 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички състави на хор "Бодра песен" към ОДК - Шумен ще се представят в Заключителния концерт на състава за творчески сезон 2015/2016 година, съобщиха от хора.

Големият концерт ще бъде в сряда от 18.30 часа в зала "Проф. Венета Вичева"

Мотото е "С любов за Вас" и е израз на благодарност към цялата шуменска общественост, която подкрепи номинацията на творческия колектив и хор "Бодра песен" бе избран от слушателите на предаването "Алегро Виваче" на БНР за Музикант на годината 2015.

Заради успехите си през 2015 година хорът получи и "Наградата на Шумен" в областта на културата, раздел "Музика".

На концерта ще научите и за предстоящите международни изяви на хора, ще се насладите на разнообразна концертна програма, на солови изпълнения и  радостни песни.

Със своите изпълнение хористите благодарят за финансовата подкрепа в реализирането на концертната дейност на Община Шумен, на своите родители и на основния спонсор на участието на хора във Виена през юли - Алкомет и Фикрет Индже.

От 19 до 23 юли, като участник в "Световния хоров фестивал на мира" хор "Бодра песен" с художествен ръководител и диригент Деница Узунова, хормайстор Йорданка Илиева и пианист Жанета Кацарова, ще има концерти в най-престижните музикални зали: в Ратхаус, в сградата на ООН, MuTh concer Hall, ще участват в общи ателиета и концерти с Хора на виенските момчета.

Входът за концерта е свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама