Президентът на Германия ще чете лекция в СУ, ще участва и в бизнес форум

07:32, 23 юни 16 / Политика 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Германският президент е с богата пограма за посещението си у нас. В четвртък той ще посети както Народното събрание, така и ще поговори със студенти. В 10.40 часа Йоахим Гаук ще изнесе лекция на тема „Германия-България – партньори в Европейския съюз“ в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Като после Гаук и президентът Росен Плевнелиев ще участват в дискусия със студенти и ученици.

Двамата президенти ще открият и българско-германски бизнес форум в зала „Средец“ на „София хотел Балкан“ от В 14.00 часа, а след това ще се отправят на посещение в Рилския манастир.

Държавният глава на федерацията е от сряда на посещение у нас, като вече се срещна с премиера Бойко Борисов. На нея министър-председателят е обсъдил с германиския президент решението на Арбитражния съд в Женева за проекта АЕЦ "Белене".

Във връзка с посещението на Гаук се въвежда и временна организация на движението в столицата, съобщават от столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на делегацията, както следва:  - От 8.00 часа на 22 юни до приключване на посещението на 24 юни на ул.„Гурко“ между ул.„Дякон Игнатий“ и ул.„Княз Александър Първи“ от страната на „Гранд хотел София“.  - От 7.00 до 12.00 часа на 23 юни на ул.„Св.Климент Охридски“ между бул.„Цар Освободител“ и ул.„Шипка“.  - От 8.00 до 14.30 часа на 23 юни на паркинга на „София хотел Балкан“.  - От 15.00 до 21.30 часа на 23 юни на паркинга на пл.„Кн.Александър Първи“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама