Хиляди на "Добрич Мези" в първата вечер (снимки)

21:44, 23 юни 16 25 504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди добричлии събра в парка фестивалът на балканската скара “Добрич Мези”, който започна днес с българска вечер. Опашки се извиват пред щандовете , които предлагат богато разнообразие от Балканска и американска скара - плескавици, пушена сръбска вешалица, конски суджук и чеверме, ребра, бургери, както и пилешки бутчета с традиционен домашен барбекю сос, свински шишчета, пушен врат по сръбска рецепта, свински ребърца, сръбска наденица, вратна пържола, пилешки шишчета и филета

Спорт, музика и вкусна храна, ежедневно безплатно забавление и най-добрите майстори на грила от Сърбия, Турция и Гърция гарантират балканско кулинарно пътешествие за жителите и гостите на Добрич.

Над 200 участници ще се включат през четирите дни на феста в целодневната музикална програма, детска спортна академия, петчасови концерти, детски работилници, танцови уъркшопи,  семейна щафета, минифутбол, стрийтбол и волейбол за деца, лунапарк и за първи път в България - бабъл футбол и пейнтбол с лъкове, както и турнири по табла и белот.

Фестивалът тази вечер бе официално открит от кмета Йордан Йорданов.

Мащабни тематични балкански концерти тази вечер стартираха с Гъмзата.

През следващите вечери на сцената до скейт парка ще излязат Нели Петкова, Румънеца и Енчев, гостите от Сърбия – музикалната легенда Бобан Здравкович и Трубачи “Цариброд”.

В благотворителен мач срещу отбора на община Добрич ще излезе "Отборът на сърцето”, в състав: група „СкандаУ“, Лео, Играта, Спенс, Кристо.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама