Георги Бърдаров представя роман в Стара Загора

07:15, 24 юни 16 / Култура 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Георги Бърдаров, победител в конкурса „Ръкописът”, ще представи днес в Стара Загора романа си „Аз още броя дните”. Представянето на книгата ще започне в 18.30 часа в залата на първия етаж на Регионална библиотека „Захарий Княжески” . 

Георги Бърдаров е любимец на аудиторията още откакто разказът му "За петата ракия или колко е хубав животът" стана един от най-споделяните текстове в социалните мрежи преди 3 години.

Сега с романа „Аз още броя дните” той засяга един от най-болезнените периоди в Балканската история – кървавата етно-религиозна война в Сараево. На фона на обсадата на града през 1993 г. се развива личната трагедия на Давор и Айда – християнин и мюсюлманка, които трябва да намерят начин да останат заедно във време, в което доскоро живели в мир хора се обръщат един срещу друг.

Доц. Георги Бърдаров е зам.-декан на Геолого-географския факултет на СУ "Климент Охридски", преподавател по няколко дисциплини, между които и "Етнорелигиозни конфликти", има интересни анализи и прогнози по актуалната тема за мигрантската вълна.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама