Борисов се отчита в парламента за учителските заплати, Бъчварова – за битовата престъпност

07:26, 24 юни 16 / Политика 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министър-председателят Бойко Борисов и заместникът му - вътрешният министър Румяна Бъчварова ще присъства на редовния петъчен контрол. Депутатите ще започнат с питания към тях, като най-актуалната тема ще бъде обещаното от просветния министър Меглена Кунева увеличение на учителските заплати с 10% от 1 януари 2017 г. Кунева заяви, че ще работи за вдигането на възнагражденията по време на учителския събор, провел се в края на миналата седмица в зала „Арена Армеец“.

Бъчварова ще обясни какви действия предприема МВР в борбата си с битова престъпност.

Престрелката в Слънчев бряг в началото на месеца даде повод на БСП да поиска оставката ѝ вчера. Опозицията разкритикува силовия министър, че не се справя с противодействието на миграцията, организираната и битовата престъпност.

Тази седмица петъчният контрол ще бъде с два часа по-дълъг, защото депутатите ще започнат работния ден с питанията си към правителството. В общия случай контролът стартира в 11 ч., след като народните представители са разгледали поне един законопроект. Председателят на парламента Цецка Цачева вчера предупреди, че премиерът Борисов може да закъснее. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама