Йордан Йорданов срещу Цонко Цонев в кулинарен двубой край скарите на „Добрич мези”

08:09, 24 юни 16 25 540 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметски кулинарен двубой ще се състои днес край скарите на „Добрич мези” край скейт парка в градската градина.

Кулинарни умения ще премерят кметът на Добрич Йордан Йорданов и бившият кмет на Каварна Цонко Цонев. Добричкият градоначалник не разкри какво ще приготви, само сподели, че ще е по рецепта на баба му.

Сред ястията, които често приготвя по време на кулинарни фестивали кметълът Цонко Цонев е суджук от миди. Какво ще реши са готви днес, ще стане ясно в 13 часа, когато започва кметският кулинарен сблъсък.

Днешният втори ден от Фестивал на балканската култура и кулинарно изкуство „Добрич Мези“ ще има българо-румънска и гръцка вечер.

Концерт ще изнесат Румънеца и Енчев и гръцкият певец Андреас.

Фестивалът започва от 10 часа и продължава до края на деня, като на всеки кръгъл час нещо се случва. Ежедневните турнири по табла и белот имат за цел да наградят най-добрите играчи в Добрич. Детската спортна академия ще даде старт на състезания по стрелба с лък, футбол, баскетбол, ще има надпревара с велосипеди и тротинетки.

За по-темпераментната част от посетителите организаторите са предвидили танцов уъркшоп всеки ден от 15 часа с обучения по български и балкански фолклор. Ежедневните безплатни концерти ще стартират всеки ден от 17 ч. до 20 часа под надслов – „Най-доброто от Добрич“, където ще се представят изпълнители, вокални и танцови състави от града. От 18 часа се провеждат състезания по надяждане с кебапчета за две минути има всеки ден, като дневно се изяждат по 100 безплатни кебапчета.

За най-верните запалянковци има и огромен кино екран с размери 8 м х 6 м, който ще излъчва мачовете от Европейското първенство по футбол на живо всяка вечер. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама