ЕС трябва да покаже, че може без Великобритания, отсече Борисов

10:22, 24 юни 16 / Политика 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Уважавам избора на техния народ, макар че от днес нататък ще е тежко разделен. Оттук нататък ЕС трябва да покаже, че може и без Великобритания. Поне аз считам, че е правилно, щом така са избрали, да се оставят сами да решават съдбата, а ние да помислим за Европа без тях. Всякакви преговори за особени статути и подобни неща не трябва да се водят, защото това ще разбие съюза.

Това заяви премиерът Бойко Борисов за последните резултати от референдума във Великобритания, чиито резултати сочат, че страната ще излезе от Европейския съюз.

Попитан какво ще стане, ако се получи ефектът на доминото и други страни решат да напуснат съюза, Борисов обяви, че ще останем само България, Гърция и Румъния.

По думите му излизането на Великобритания ще се отрази негативно върху България, защото се отслабва ЕС. „Виждате пазарите как реагираха – лирата как пада. Аз предупредих за това. Последствията ще са за всички, но трябва да се разсъждава от днес нататък“, каза още премиерът.

Относно днешното заседание на Министерски съвет Борисов обясни, че то е свикано заради срещата на върха на НАТО, което ще се проведе на 8 и 9 юли във Варшава.

„Исках да я изпреварим с решение на Министерски съвет за позицията ни, която България ще представи. Така ще може външният и военният министър да запознаят парламентарните комисии в парламента. Всякакви спекулации по темата да престанат, защото имаме ясна позиция“, категоричен е министър-председателят.

Според него темата за общата флотилия в Черно море няма да бъде обсъждана в Полша. Ако се разглеждало подобно нещо, то щяло да се разглежда на следващо заседание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама