Община Търговище осигурява летен отдих на пенсионери и деца в Балчик

12:07, 24 юни 16 25 543 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес отпътува първата група от 100 пенсионери, които ще летуват в почивната база на Община Търговище в Балчик, информираха от пресцентъра на местната администрация.  В продължение на дългогодишната практика за осигуряване на отдих на възрастните хора на преференциални цени, тази година в базата ще почиват 2 групи  пенсионери.  Втората  ще летува от 29 юни.

За 5-дневната смяна възрастните хора плащат общо  91 лв., с включени нощувки, храноден и транспорт. Предвидена е и развлекателна програма със спирка в старата  толица Плиска, на връщане от морската ваканция.

Всички възрастни хора, които летуват в общинската база в Балчик, са членове на пенсионерските клубове от града. Очаква през септември да има още две смени.

От 4 юли на морска ваканция ще заминат и близо 250 деца с изяви в сферата на културата и спорта от общината. Учениците са с награди от различни конкурси и състезания на областно, национално и международно ниво. Те ще бъдат разпределени в 3 смени за 5-дневна ваканция. Цената за престоя им ще бъде  по 5 лв. на ден. Общината осигурява престоя, храната в базата, транспорта, медицинското обслужване и воден спасител.

Първи ще летуват възпитаниците на Центъра за младежки дейности и инициативи. Следват ученици от търговищки училища и младежката формация към ансамбъл „Мизия“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама