Бъчварова: Терористи не задържаме, само ги регистрираме

13:48, 24 юни 16 / Политика 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дори да установим определени лица, за които има основателни предположения, че се занимават с терористична дейност, нямаме право да ги задържаме, само ги регистрираме. Това заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос, зададен от депутата от БСП Атанас Мерджанов.

По думите й, България е единствената държава, която прави систематични интервюта по рисков профил на навлизащите в България, което, според нея, отклонявало бежанците. Причината, която изтъкна Бъчварова е, че знаят, че ще бъдат забавяни.

„Това е част от записаните в договора на страната ни за ограниченията, които сами сме си поставили и ще отпадне тогава, когато станем част от Шенген“, допълни тя, като отказа да даде повече подробности за механизмите на противодействие срещу евентуални терористични атаки по съображения за сигурност.

Вътрешният министър уточни, че ще има още учения за борба с тероризма и че антитерористичният закон ще реши много проблеми, когато бъде приет. Добави и че има пълна публичност на мерките за борба с тероризма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама